Batoane cu semințe

Batoane cu semințe

Iată o rețetă delicioasă și sănătoasă de Batoane cu semințe – bogate în carbohidrați complecși, proteine și grăsimi benefice!

Ingrediente

80 g tahini

80 g sirop de orez brun (sau sirop de arțar)

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță extract de vanilie

½ linguriță sare

40 g cereale expandate de orz (sau orez)

100 g fulgi de ovăz

120 g curmale, tăiate bucățele

40 g semințe de dovleac

3 linguri boabe prăjite de quinoa

 

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă pasta de tahini cu siropul de orez brun, uleiul de măsline, extractul de vanilie și sarea și se încălzesc la microunde timp de 1 minute sau până amestecul începe să clocotească.

Într-un alt bol se pun ingredientele uscate: cerealele expandate, fulgii de ovăz, curmalele și semințele de dovleac. Peste ele se toarnă siropul cu tahini și se amestecă bine.

Conținutul bolului se toarnă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și unsă cu spray pentru gătit și se apasă bine, pentru a omogeniza compoziția.

Deasupra se presară boabele prăjite de quinoa și se dă tava în cuptor pentru 10 minute, la 175ºC.

După ce compoziția se răcește, se taie în batoane.

Poftă bună!

 

Sursă: Myrecipes.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s