Pui chinezesc cu legume în sos de portocale

Pui chinezesc cu legume în sos de portocale

Cine nu adoră mâncarea chinezească? Dar, trebuie să recunoaștem, nu este nicidecum cunoscută ca fiind foarte sănătoasă.

Nu îți fă griji însă! Există și variante pentru cei pasionați de nutriție, ca noi! 🙂

Încearcă varianta noastră de Pui chinezesc cu legume în sos de portocale.

Ingrediente

2 bucăți piepet de pui

2 buchete broccoli, rupte bucățele

2 morcovi, tăiați felii

1 ardei roșu, tăiat bețișoare

sare

piper

 

Pentru sos:

120 ml suc de portocale

1 lingură sos de soia

1 lingură miere

1 lingură oțet de orez

2 căței usturoi, zdrobiți

½ linguriță ghimbir răzuit

¼ linguriță coajă de portocală

1 lingură amidon

 

Mod de preparare

Într-o tigaie neaderentă se încălzește puțin ulei de măsline și se adaugă puiul tăiat bucățele. Se condimentează cu sare și piper și se lasă aproximativ 5 minute, până este gătit. Se scoate din tigaie și se pune deoparte.

În aceeași tigaie se prepară legumele. Se adaugă broccoli și morcovul, se lasă 1 minute, se pune apoi ardeiul și se mai lasă 1-2 minute. Legumele se pun deoparte, pe o farfurie.

În continuare se prepară sosul. În tigaia de pe foc se adaugă toate ingredientele pentru sos. După ce acesta începe să se îngroașe (aproximativ 5 minute) se adaugă bucățelele de pui și se amestecă bine.

Puiul în sos se servește cu legumele gătite anterior.

Poftă bună!

 

Sursă: BuzzFeed

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s