Somon cu sparanghel si ou posat

Somon cu sparanghel și ou poșat

Iată o nouă rețetă cu somon, peștele nostru preferat 🙂

De data aceasta, combină-l cu sparanghel și ou poșat pentru o masă care cu siguranță va impresiona.

Citește în continuare rețeta propusă:  Somon cu sparanghel și ou poșat!

Ingrediente

1 lingură semințe coriandru

1 linguriță coajă de lămâie

¾ linguriță sare

½ linguriță fulgi de ardie iute

450 g somon (4 bucăți)

450 g sparanghel

2 linguri ulei de măsline

1 lingură suc de lâmâie

1 lingură mentă proaspătă, tocată mărunt

1 lingură tarhon proaspăt, tocat mărunt

¼ linguriță piper măcinat

2 l apă

1 lingură oțet

4 ouă

 

Mod de preparare

Într-o tigaie se prăjesc semințele de coriandru, timp de 3 minute, amestecând din când în când. Se pun apoi într-o râșniță, alături de coaja de lămâie, ½ linguriță sare și fulgii de ardei iute și se macină până se formează un amestec fin de condimente. Cu acestea se condimentează somonul, care apoi se pune la cuptor.

Separat, se taie pe diagonala, subțire, bucățile de sparanghel. Deasupra se presară uleiul de măsline, sucul de lâmâie, menta, tarhonul, piperul și ¼ linguriță sare. Se amestecă bine și se lasă deoparte.

Se prepară ouăle. Într-o oală se pune apa și o lingură de oțet. Când apa fierbe, se reduce temperatura și se sparg ouăle din coajă, unul câte unul. Se gătesc 3-4 minute, până albușul se întărește.

Somonul se servește cu salata de sparanghel și un ou poșat.

Poftă bună!

 

Sursă: EatingWell

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s