Ciuperci la cuptor cu spanac și brânză

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și pot fi folosite cu ușurință pentru a înlocui carnea.

Nu doar că au mai puține calorii sau grăsimi, dar se prepară și mult mai rapid!

De aceea, astăzi îți propunem o rețetă ușoară și gustoasă de Ciuperci la cuptor cu spanac și brânză!

Ingrediente

4 ciuperci mari portobello

¼ linguriță sare

¼ linguriță piper măcinat

250 g brânză ricotta

225 g spanac proaspăt, tocat mărunt

50 g parmezan ras

2 linguri măsline Kalamata, tocate mărunt

½ linguriță condimente italienești

170 g sos de roșii Marinara

 

Mod de preparare

Ciurpercile se curăță, se presară deasupra sare și piper și se pun în cuptorul preîncălzit la 230ºC pentru 20-25 de minute.

Într-un bol se amestecă brânza ricotta cu spanacul, 25 g din parmezanul ras, măslinele, condimentele italienești și puțin piper.

Ciupercile se scot din cuptor și se aruncă lichidul format. Pe fiecare din cele 4 ciuperci se întinde câte o lingură din sosul Marinara (încălzit în prealabil) și un strat generos din amestecul se brânză. Se presară deasupra restul de parmezan și se dau la cuptor pentru încă 10 minute.

Se servesc fierbinți, cu restul de sos Marinara.

Poftă bună!

 

Sursă: EatingWell

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s