Somon cu salata de grapefruit si avocado

Somon cu salată de grapefruit și avocado

Astăzi îți propunem o nouă variantă de a găti somonul, unul dintre cele mai sănătoase alimente. Combină-l cu o salată un pic exotică și vei obține o cină care impresionează!

Somon cu salată de grapefruit și avocado!

Ingrediente

3 bucăți file de somon

1 grapefruit mare

200 g salată rucola

1 avocado, feliat

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

½ linguriță sare Kosher

½ linguriță piper negru măcinat

30 g nuci prăjite

 

Mod de preparare

Grapefruitul se curăță de coajă, se despart feliile una de alta și se îndepărtează pulpa fructului, cu ajutorul unui cuțit. Sucul de la fruct se păstrează deoparte. Bucățelele de grapefruit se amestecă într-un bol mare cu salata de rucola, sucul de grapefruit și avocado.

Într-un alt bol, mai micuț, se mixează sucul de lămâie, uleiul de măsline și câte ¼ de linguriță de sare și piper.

Somonul se condimentează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie încinsă, pe ambele părți, câte 3-4 minute.

Somonul prăjit se rupe bucățele și se așează peste salata de rucola. Deasupra se adaugă câte 1-2 linguri din dressingul de lămâie și ulei și se presară nuci prăjite.

Poftă bună!

 

Sursă: Health

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s