Cereale cu fructe uscate

Cereale cu fructe uscate

Azi îți propunem să îți îmbunătățești rețeta clasică de fulgi de ovăz cu o variantă mai delicioasă și mai bogată în nutrienți!

În plus, îți oferim și două sugestii de servire – Cereale cu iaurt și fructe proaspete și Bircher Muesli.

Ingrediente

400 g fulgi de ovăz

100 g fructe uscate (caise, stafide)

50 g amestec de nuci (alune, nuci, migdale, alune de pădure)

50 g amestec de semințe

1 linguriță scorțișoară

 

Mod de preparare

Fructele uscate și nucile se taie bucățele, după care se amestecă într-un bol mare împreună cu fulgii de ovăz, semințele și scorțișoara.

Amestecul de cereale se pune într-un borcan cu capac și se păstrează la răcoare.

 

Sugestii de servire:

Cereale cu iaurt și fructe proaspete

Într-un castronel se pun cerealele, iar peste se adaugă 2 linguri de iaurt simplu și câteva bucățele de fructe proaspete (căpșuni, afine).

 

Bircher Muesli

Aceasta este o rețetă de origine elvețiană care amestecă cerealele cu mere.

Un măr răzuit se amestecă cu o porție de cereale și se acoperă cu lapte. Se lasă la înmuiat, de preferat peste noapte. Se servește a doua zi, cu bucățele de fructe proaspete.

Poftă bună!

 

Sursă: Jamie’ Food Revolution

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s