Toastadas cu avocado si pico de gallo

Tostadas cu avocado și pico de gallo

Iată o alternativă un pic mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă, la sandwich-ul clasic – Tostadas cu avocado și pico de gallo. 

În loc de unt (margarina și brânza topită iasă din start din discuție) puteți folosi avocado, în loc de mezeluri (încercați din răsputeri să le eliminați cu totul din alimentație) folosiți piept de pui, adăugați câteva legume savuroase – și obțineți o masă delicioasă!

Ingrediente

4-6 lipii pentru tostadas

100 g piept de pui fiert, rupt fâșii

sucul de la 1 lime

½ linguriță boia

 

Pentru pasta de avocado:

1 avocado copt

½ linguriță sare

1 cățel usturoi, pisat

1 linguriță ceapă tocată mărunt

1 lingură roșii bucățele

sucul de la 1 lime

 

Pentru pico de gallo:

1 roșie mare, tăiată bucățele

1 linguriță ardei iute, tocat mărunt

1 linguriță ceapa, tocată mărunt

1 linguriță coriandru proaspăt, tocat mărunt

½ linguriță sare

sucul de la 1 lime

 

Mod de preparare

Avocado se scoate din coajă și se zdrobește cu o furculiță. Peste pasta rezultată se adaugă sarea, usturoiul, ceapa, sucul de lime și bucățelele de roșii. Se amestecă bine și se pune deoparte.

Separat, într-un bol se prepară pico de gallo. Se adaugă roșiile, ardeiul iute, ceapa, frunzele de coriandru, sarea și sucul de lime și se amestecă bine.

Pieptul de pui se condimentează cu suc de lime și boia.

Se asamblează tostadas. Pe fiecare lipie se întinde o lingură din pasta de avocado, iar deasupra se adaugă pui și amestecul de pico de gallo.

Poftă bună!

 

Sursă: Cooking Light

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s