Legume chinezesti cu taitei de orez si tofu

Legume chinezești cu tăiței și tofu

Ești un fan al aromelor chinezești dar reputația lor de preparate bogate în calorii te ține departe de ele? Îți recomandăm să încerci Legume chinezești cu tăiței și tofu – o variantă fără carne, perfectă pentru vegetarieni și pentru cei care încearcă să țină sub control caloriile!

Ingrediente

100 g alune caju

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă roșie, tăiată julienne

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 bucată de ghimbir de 5 cm, tăiată bețișoare

1 lingură tulpină de țelină, tocată mărunt

1 buchet de broccoli, rupt bucățele

1 ardei galben, tăiat felii

350 g tofu, cubulețe

100 g păstăi de mazăre

150 g spanac

200 g tăițet de orez, fierți

sucul de la ½ lime

1 lingură ulei de susan

2 linguri sos de soia

1 morcov feliat subțire

½ ardei chilli

câteva frunze de coriandru

 

Mod de preparare

Într-o tigaie se prăjesc ușor alunele caju, după care se pun deoparte.

Se adaugă în tigaie uleiul de măsline și după ce acesta este încins, se pun legumele: ceapa roșie, usturoiul, ghimbirul, tulpina de țelină, broccoli, ardeiul și păstăile de mazăre, amestecând frecvent. Se pun cubulețele de tofu și 100 g spanac și se amestecă bine.

Peste se adaugă tăițeii de orez și se condimentează cu sucul de lime, uleiul de susan și sosul de soia.

Se mai pun câteva frunze de spanac, feliile de morcov și ardeiul chilli.

Deasupra se presară alunele caju și câteva frunze de coraindru și se servește.

Poftă bună!

 

Sursă: Jamie’s Food Revolution

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s