ciocolata cu quinoa

Ciocolată cu quinoa

Ciocolată cu quinoa – iată o rețetă exotică, dar neașteptat de delicioasă, o alternativă îmbogățită cu nutrienți la ciocolata clasică.

Ingrediente

85 g quinoa nefiartă

200 g ciocolată amăruie (72% cacao)

45 g zahăr

¼ linguriță sare de mare

 

Mod de preparare

Într-o tigaie neaderentă, pusă pe foc, se adaugă boabele de quinoa și se prăjesc, timp de 3 minute, amestecând continuu. Se toarnă apoi zahărul și se mai lasă pe foc încă 6 minute, până zahărul se topește și devine auriu.

Amestecul se transferă pe hârtie de copt și se lasă la răcit. După ce se întărește, se pune într-o pungă de plastic și se lovește ușor cu un sucitor pentru a se rupe în bucăți. Se pun deoparte o treime din bucățele.

Între timp, se topește ciocolata neagră la microounde. Apoi se amestecă cu cele două treimi rămase de quinoa și se toarnă întreaga compoziție într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Bucățelele de quinoa rămase se presară deasupra, la fel ca sarea de mare.

Tava se pune în congelator pentru 5-10 minute. Ciocolata se rupe încă o dată în bucățele și se servește.

Poftă bună!

 

Sursă: Cooking Light

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s