Hummus

Hummus

Astăzi îți propunem o rețetă clasică de Hummus – un preparat inspirat din bucătăria Orientului Miljociu, este o variantă la îndemână pentru niște aperitive sănătoase, o cină ușoară sau o gustare sățioasă.

Ingrediente

2 conserve năut, stors și uscat

2 căței de usturoi

120 ml apă

60 g tahini

3 linguri zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline extra-virgin

¾ linguriță sare

¼ linguriță piper

 

Mod de preparare

Într-un blender se pun năutul și usturoiul și se mixează bine, până năutul se zdrobește. Se adaugă apa, pasta tahini, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul și se mixează până se formează o pastă fină.

Hummus-ul se poate servi cu pâine prăjită sau legume.

Poftă bună!

 

Sursă: Myrecipes.com 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s