Pui cu cartofi dulci la cuptor

Pui cu cartofi dulci la cuptor

Pui cu cartofi dulci la cuptor – o alternativă mai sănătoasă și mai bogată în vitamina A decât varianta clasică de cartofi copți cu pui!

Ingrediente

1 lingură muștar de Dijon cu boabe întregi

2 linguri cimbru proaspăt, tocat

2 linguri ulei de măsline extra virgin

½ linguriță sare

½ linguriță piper măcinat

900 g pulpe de pui

2 cartofi dulci de mărime medie, curățați și tăiați cubulețe

1 ceapă roșie mare, curățată și tăiată în bucăți mari

 

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 230ºC.

Într-un bol se amestecă muștarul, cimbrul, 1 lingură din uleiul de măsline, sare și piper. Cu amestecul rezultat se ung pulpele de pui. Separat, se amestecă cartofii dulci cu ceapa roșie, restul de ulei de măsline, sare și piper.

Legumele se toarnă într-o tavă acoperită cu foaie de copt. Se aranjează frumos pulpele de pui peste legume și se dă tava la cuptor.

După 15-18 minute se amestecă preparatul și se mai lasă la cuptor până carnea este rumenită și cartofii sunt făcuți.

Poftă bună!

 

Sursă: Eatingwell

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s